Vill du bli uppringd?

Ring på 08-661 12 71 eller
använd kontaktformuläret nedan.


BLI UPPRINGD

Ryggspecialist Stockholm och Östermalm

Kiropraktor Lövgren hjälper dig med specialiserade behandlingar för ryggen. Som kiropraktor bär man på kunskap inom nervsystemet och ryggradens gemensamma kommunikation samt kontrollsystem. Detta utgör ett stort underlag inom kiropraktik.

Man undersöker spänningar, skador och rörelsemönster med hjälp av händerna. Med hjälp av den kunskap kiropraktorn bär på, ställer man diagnos på vad problemet är och orsaken till det. Det är nämligen så att problem och skador som uppstår, kan ge utslag på andra delar på kroppen, än just där man uppfattar dom. När man hittar den grundläggande orsaken kan man behandla problemet på rätt sätt.

Behandlingar

Behandlingarna kan se ut på olika sätt, men den är väldigt sällan smärtsam. Med hjälp från kiropraktor Lövgren garanteras säkra behandlingsmetoder. Rehabiliteringen anpassas efter dina behov och förutsättningar.

En av de behandlingsmetoder kiropraktorn kan använda sig av är HVLA- manipulation. Denna kan upplevas obehaglig, inte på grund av smärta men ljud. Anledningen är en tryckförändring som sker snabbt och upplevs med knakande läten. Leden tar inte skada eller förflyttas utan det är tryckförändringen som avger ljudet, detta heter kavitation.

Orsaker

Orsaker som gör att du kan behöva besöka en ryggspecialist kan vara ryggskott, nacksmärta, ryggvärk, uppfattad stelhet kring axlar, skuldror, domningar eller problem med diskbråck samt whiplashskador eller andra besvärande problem. Skador som dessa uppkommer på grund av störningar i nervsystemet, musklerna och lederna. Det är är sådant som behöver diagnostiseras individuellt, eftersom de uppfattas och bidrar med olika konsekvenser.

Skolios är krökningar i ryggraden vilket ofta kan utvecklas hos hos äldre. Uppkomsten förekommer dock i tidig ålder, redan innan skelettet växt klart. Skolios hos barn kallas strukturell skolios, denna har uppkommit för att ryggen växt fel. Vid äldre dagar kan man få skolios som uppkommer på grund av smärta. Man kröker då ryggen själv ofta för att man upplever ömhet. Denna typen går ofta att behandla, en kiropraktor kan hjälpa dig med detta.

Återgå till vardagen

Att få besked om skador eller förslitningar är aldrig roligt,då de kan förändra hela livet. Här på kliniken kommer man på bästa sätt hjälpa dig genom behandlingen. Efteråt kan det krävas förändringar som behövs i vardagen. Lövgren bidrar med god information om fortsatt rehabilitering och eventuella övningar.

Lövgren lyssnar på dina behov och bidrar med optimal hjälp. På kliniken vill man hjälpa dig Återgå till en så normal vardag som möjligt. Man lägger ofta märke till stor skillnad genom bara första behandlingen. Minskad ömhet och ökad rörlighet är sådant som ofta märks.